Het geheim van goede voornemens

Een nieuw jaar staat voor de deur, en dit keer ben ik enthousiaster dan ooit om er aan te beginnen. Of je nou het type bent om goede voornemens te hebben of niet, wat mij betreft is het altijd even goed om te reflecteren op het afgelopen jaar, en met een bepaald doel het nieuwe jaar in te stappen. Maar, maak het niet te ingewikkeld en zwaar. Je hoeft niet je hele leven om te gooien. Keep it simpel. Lees snel verder dan deel ik mijn geheim.

Tip 1: Positieve spiraal

Minder drinken, meer bewegen, afvallen… Voornemens die vragen om enorme aanpassingen in je dagelijkse gewoontes heb je niks aan. Gewoontes verander je namelijk niet zomaar. Na een week of twee val je weer terug in je oude levensstijl en is er niets veranderd, behalve dat je je eerste doel meteen al niet hebt gehaald. 

In plaats van het vinden van oplossingen van problemen, kun je beter kleine gewoontes oppakken die je helpen in een positieve spiraal te komen. Simpele dingen die je kunt doen om je leven leuker te maken. Hieronder een paar handige kleine gewoontes in een paar thema’s die veel verandering teweeg zal brengen.

Wil je meer geluk?

Richt je op dankbaarheid. De emotie van dankbaarheid is echt de makkelijkste manier om je direct gelukkiger te voelen. Uit je dankbaarheid zowel in jezelf als in het openbaar. Voel je regelmatig dankbaar gedurende de dag, dan voel je je echt meer gelukkig. Super simpel en effectief!

Wil je een betere gezondheid?

In plaats van focussen op alle dingen die niet goed voor je zijn, kan je beter focussen op het toevoegen van gezonde dingen. Een appel of een smoothie tussendoor, en lekkere vers sapje, rauwkost bij de borrel en meer groente in je roerbakgerecht. Zo raak je vanzelf meer ‘gevuld’ en heb je minder vaak trek in die zak chips. En daarnaast natuurlijk: een wandeling per dag maakt je fit met een lach.

Wil je meer liefde?

Investeer in de relaties die je hebt. Wie lief is voor een ander, krijgt ook meer liefde terug. Dus durf te geven. Geef gemeende complimenten, help een ander, nodig mensen uit, wees attent en uit je waardering. Hoe beter je de mensen in je leven behandelt, des te beter ze jou zullen behandelen. Zo haal je meer plezier uit je vriendschappen en wordt je leven gevuld met liefde en fijne mensen.

Wil je meer succes hebben?

Stop met meerdere dingen tegelijk doen en focus je steeds op één belangrijk doel. Zo ga je veel effectiever om met je tijd en energie, en bereik je je doelen sneller.

Wil je meer vrijheid?

Als moeder van 3 is mijn fysieke vrijheid in tijdsindeling vaak een uitdaging. Ondanks dat, voel ik me zeker vrij. Vrij om te zijn wie ik ben. En om niet te veel waarde te hechten aan wat anderen mensen daarvan vinden. Overwin je angsten, en heb af en toe schijt aan wat anderen willen en vinden.

Tip 2: Kies een themawoord voor het jaar

In plaats van een specifiek doel neer te zetten, kies een thema. Zo heb je niet een specifiek meetbaar doel wat je wel of niet kunt halen, maar heb je een rode draad voor het hele jaar die je helpt met keuzes maken. Dus, waar wil jij meer van komend jaar? Bedenken daar een woord bij die je het hele jaar door zal begeleiden om je meer van datgeen te geven. 

Dit jaar kies ik voor meer geluk en liefde. Mijn themawoord wordt ‘Dankbaarheid’. Dankbaar voor de lieve gezonden mensen die ik in mijn leven heb, en klaar om hun liefde te geven. Ik ga genieten van kleine dingen, gebaren en momenten. En ze benoemen en bespreken. Dit wordt een positief en liefdevol jaar. Wat wordt jouw themawoord van het jaar? 


Wil jij je jaar alvast goed beginnen? Haal dan in iedergeval een 'Goede Start!' pakket in huis, dan heb je meteen een leuke voorraad brievenbuscadeaus in huis om mensen mee te verrassen. Goed voor elk moment, en leuk om te geven of op te sturen.

Wil je vaker dit artikelen lezen en acties van Happy Whatever volgen? Volg dan @Happywhatevercards op Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief.