10 leuke lente uitjes

Oh, kon het maar het hele jaar door lente zijn! Wat ben ik dol op dit seizoen met de lekker lange lichte dagen, de prachtige bloesem in de bomen en gekleurde bollenvelden, de lammetjes in de wei en alle andere lente clichés. Ook zijn er veel vrije dagen dus ook heerlijk om samen lekker op pad te gaan. Hierbij 10 leuke uitjes in de lente die jou hopelijk ook inspireren om er lekker op uit te gaan voor een leuke klets-, wandel- of doedate.

Bezoek een botanische tuin 

Met 27 botanische tuinen in Nederland is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Elk seizoen is de botanische tuin weer helemaal anders, maar vooral de lente met alle bloesem aan de bomen vind ik het er magisch. De prachtig aangelegde tuinen de rijke collectie aan plantensoorten vind ik altijd fantastisch om doorheen te dwalen. Vaak is er ook een kas om even de troopen in te lopen.

Vrolijke vlindertuin 

Vlinders zijn er in allerlei soorten en maten. Hun prachtige kleuren en vormen zijn een lust voor het oog en het leuke is, je bent altijd met ze in een ruimte en gaat echt op jacht. Ook heel leuk met kids.

Naar de Keukenhof 

Eind maart, als de lente net begint, opent de keukenhof zijn deuren. Je zult vast niet de enige zijn, en je moet even de bussen toeristen wegdenken, maar de kleuren en alle verschillende vormen die onze mooie tulp aan kan nemen vind ik toch wel heel bijzonder.

Pluktuin

Bij lente hoort een mooi bosje bloemen op tafel, en hoe leuk is dat om deze zelf te gaan plukken in een pluktuin! Pluk seizoen mei – november.

Tweedehands markten

De lente betekent voor veel mensen ook dat de kriebels voor de grote voorjaarsschoonmaak komen opzetten. Tijd voor een klusdate om het huis weer even op te schudden, een nieuw kleurtje op de muur en misschien wel een leuk nieuw kastje. Of terwijl, out with the old, and in with the new. Maar wat een ander weg doet, kan bij jou weer iets niews zijn. Bezoek daarom leuke tweedehands winkels en markten, wie weet zit daar net iets tussen waar jij blij van wordt. Bekijk hier een lijstje van actuele markten en tweedehands events.

Fietstocht

Tja, in een fietsland als Nederland (of België) mag een fietstochtje haast niet ontbreken in dit lijstje met leuke uitjes in de lente. Langs verschillende kinderboerderijen, door een mooi natuurgebied of door de prachtige Bollenstreek. Op de fiets ervaar je het toch anders dan vanuit een auto. Tussendoor stop je voor een lekkere picknick of een terrasje en haal je tussendoor nog ergens een ijsje. Google maar eens ‘fietsroutes’ of kijk maar een hier, je vind geoeg uitgestippelde routes met leuke tussenstops. Daar zit vast wat geschikts bij.

Het strand

Op een zonnige lentedag is een dagje strand ook heerlijk. Het strand is nog niet zo ongekend druk als in de zomer, na een fijne strandwandeling kan je nog zonder problemen neerploffen bij een van de strandtenten en je kunt nu een ijsje kopen zonder uren in de rij te staan. Juist nu is het strand een ideaal lente-uitje.

Picknicken

Niks fijner dan lekker een hele dag buiten zijn, dus ook buiten eten. Pas dat kleedje uit de kast, maak een lekkere lente salade en leg die fles witte wijn alvast koud. Nodig wat vrienden uit en geniet van het buitenleven!

Lammetjesdagen

Om het lentefeest compleet te maken is het ook heel leuk om naar een kinderboerderij te gaan om al het nieuwe leven te bekijken. Wat dacht je van lekker lammetjes voeren of knuffelen tijdens de lammetjesdagen. Vind hier een eentje dicht bij jou in de buurt.

Stedentrip

Ach, een stad bezoeken is altijd leuk, maar zeker als het weer wat warmer wordt, maar nog niet té heet. Wie weet scoor je tussen de terrasjes door wel een leuke jurk in de nieuwe lente/zomer collectie, of juist een fijne trui in de uitverkoop. Plan snel die stedentrip met je zus of vriendin! 

Wie neem jij mee voor een leuk lenteuitje? Verras ze en nodig ze uit met onze leuke uitnodigingen!

Foto credits: Unslpash, Pexel