Dit is de kracht van geven

Geven maakt rijk en men zegt dat geven ons op termijn succesvoller en gelukkiger maakt. Dat klinkt natuurlijk heerlijk en is het geven waard toch? Wat we weten is dat geven ons een goed gevoel geeft en dat we er blij van worden. Dus waarom doen we dit niet vaker? Lees en laat je inspireren! Dit is de kracht van geven. 

 

Geven is krijgen 

Dit wordt ook wel zaaien is oogsten genoemd. Door ergens in te investeren, komt er later misschien wel iets moois voor terug. Door te geven, krijg je. En dan bedoelen we niet altijd in de vorm van spullen of cadeautjes, maar bijvoorbeeld door attent te zijn, het geven en krijgen van een mooie lach, een schouderklopje, een knipoog en ga zo maar door. En het mooie is, je hebt het altijd bij je en hoeft er niet eens voor naar de winkel. ;-)

 

Geven draagt bij aan geluk 

Wist je dat geven tevens bijdraagt aan geluk? Dat kunnen we alleen maar stimuleren. Het geeft je namelijk een fijn gevoel om te geven, de ontvanger blij te zien worden en jouw geluksgevoel en dat van een ander te vergroten. Het gelukshormoon endorfine wordt bij geven en ontvangen extra aangemaakt in je lichaam en maakt een vreugdedansje. Dit gun je toch iedereen!?

 

Verrassend om te geven

Zeker wanneer iemand niet verwacht dat je iets geeft, zorgt dit voor een extra verrassend effect. Verrassen maakt gelukkig, het zorgt voor verbinding, vertrouwen, het versterkt de band en het zorgt voor mooie herinneringen. Need we say more?

 

Wat je kunt geven 

Bij het geven van iets aan iemand denken we al gauw aan een cadeautje. En dat is natuurlijk ook superleuk, vooral om te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een brievenbuscadeautje zijn, het hoeft echt niet altijd groot of duur te zijn, want een klein cadeautje geeft een groot gebaar. Maar je kunt ook andere dingen geven. We hebben namelijk zoveel weg te geven, daar staan we soms niet eens bij stil. Maar het is nog waardevoller dan een cadeautje! Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Liefde en warmte
  • Een luisterend oor
  • Inlevingsvermogen 
  • Een groot hart 
  • Hulp
  • Een compliment 

 

Dit zijn de mooiste cadeaus, toch? Maar wat kun je er nu precies mee? We doelen natuurlijk op het luisteren naar iemand, wanneer iemand ergens mee zit. Iemand helpen met bijvoorbeeld het doen van boodschappen, omdat hij of zij slecht ter been is of iemand een compliment geven, wanneer iemand het even niet ziet zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zaaien is oogsten en geven draagt bij aan geluk. Wat je ook geeft, geef!