5 simpele tips om meer te genieten van de kleine dingen

Genieten van de kleine dingen. Het klinkt misschien cliché, maar het is echt zo waardevol! Maar wat betekent klein geluk eigenlijk? Geluk betekent voor iedereen iets anders, maar het belangrijkste is in ieder geval dat je dingen doet waar je blij van wordt en waar jij energie uit kunt halen. Ben je het even kwijt of heb je geen idee waar te beginnen? Klein geluk: 5 simpele tips om meer te genieten van de kleine dingen. Het is echt het proberen waard! 

 

Tip 1: Pak de zon en straal

Zeker nu we weer de goede kant opgaan richting het voorjaar, zien we ook steeds vaker de zon. Yess …. hier was iedereen aan toe na een lange en vooral donkere winterperiode. Pak die zon en straal zodra het goudgele geluk aan de horizon staat. Ook al is het nog heel koud buiten, een kop koffie in het zonnetje met de jas aan is echt een oppepper voor je geluksgevoel! Het zorgt er namelijk voor dat de gelukshormonen endorfine en dopamine in je lichaam worden aangemaakt. Dus dat kopje koffie in de zon is echt een aanrader en zorgt voor klein geluk. Vraag een vriendin of de buurvrouw ook effe voor een bakkie, zodat je het geluk kunt delen.

 

Tip 2: Breng meer tijd door met je dierbaren

Een tip die zeker werkt! Ben je gezegend met lieve familie, vrienden en kennissen? Dan word je wellicht ook heel blij als deze mensen dicht bij je in de buurt zijn. En om dat gevoel te koesteren is het fijn om meer tijd met ze door te brengen. Spreek eens wat vaker af voor een kop koffie (in het zonnetje ;-) ), een wandeling of een borreltje. Het hoeft echt niet altijd veel tijd te kosten. Zelfs een gezellig telefoongesprekje doet je meer genieten van de kleine dingen.

 

Tip 3: Stuur vaker een persoonlijk kaartje

Word je ook altijd zo blij van echte post in je brievenbus? Je geluksgevoel maakt een sprongetje als je een persoonlijke en handgeschreven kaart in je brievenbus vindt, toch? Stuur vaker een persoonlijk kaartje naar iemand die je lief is, naar een familielid om een hart onder de riem te steken, om iemand uit te nodigen voor iets leuks of gewoon zomaar. Want het kleine geluk zit hem in het uitzoeken van een mooi kaartje, het zoeken naar woorden om op te schrijven en de bijzondere boodschap die je wilt overbrengen.

 

Tip 4: Maak een wandeling in de natuur

Een wandeling in de natuur brengt je echt puur geluk. Want wist je dat het bewezen is dat wandelen:

  • je creatiever en productiever maakt.
  • je meer ruimte geeft om dingen van je af te zetten/te verwerken.
  • je meer energie geeft.
  • ervoor zorgt dat je gelukshormonen aanmaakt.

Dus het is echt de moeite waard om een lekkere wandeling te maken. Ga het liefst elke dag minimaal een half uurtje naar buiten om deze positieve vibe elke dag te beleven en vast te houden. De natuur heeft zoveel mooie kleine cadeautjes om van te genieten. Dus kijk goed om je heen, luister naar de vogels en ruik de frisse lucht in. Want dat is genieten van de kleine dingen.

 

Tip 5: Wees dankbaar

En last but not least: wees dankbaar! Door bewust te zijn van de dingen die je hebt, die je hebt bereikt en waar je nu staat … zorgen ervoor dat je beter kunt relativeren. Zo sta je beter stil bij het feit dat je bijvoorbeeld een dak boven je hoofd hebt, je een baan hebt, elke dag te eten hebt en je veilig bent. Door bewust te zijn van deze belangrijke punten, kun je optimaler genieten van de kleine dingen. 

Op welke manier geniet jij van de kleine dingen?