Bijzondere momenten verdienen de juiste aandacht

Het vieren van bijzondere momenten mag niet voorbijgaan. Of het nu gaat om verjaardagen of jubilea in mooie ronde getallen of een schrikkeldag, of bijzondere mijlpalen zoals het behalen van een diploma, het hebben gelopen van een eerste marathon, het maken van een verre reis of het terugkomen ervan... Maar bijvoorbeeld ook een nieuwe baan of juist met pensioen gaan, een eerste huis, huwelijk, een geboorte... Wat het moment ook is, groot of klein, deze momenten zijn een verrijking van ons leven. Het vieren ervan geeft verbinding met de dierbaren om ons heen. 

Hoe vieren we bijzondere momenten?

Wanneer we bijzondere momenten vieren, geven we de persoon die iets te vieren heeft graag de aandacht en waardering die hij of zij verdient. Of je nou een attent cadeautje meeneemt om iemand te feliciteren, een hartverwarmende kaartje opstuurt om ze te laten weten dat je trots op ze bent, of een hele fotoboek o.i.d maakt als herinnering van het moment.... Wat je ook doet, deze manieren dragen bij aan de viering van bijzondere momenten. Het vieren van deze momenten hoeft niet altijd groots aangepakt te worden. Het zijn juist de kleine, intieme momenten die het meest waardevol zijn. Het gaat er juist om dat we de tijd nemen om van het moment en elkaars aanwezigheid te genieten. Dus laten we deze momenten vieren, koesteren en omarmen.

👉 Lees ook ‘5 Leukste brievenbuscadeautjes die een geluksgevoel geven’

Leuke ideeën om bijzondere momenten te vieren

Ga jij, of iemand anders, een verjaardag, jubilea of andere bijzonder mijlpaal vieren? Hier zijn een paar superleuke ideeën om het op een bijzondere manier te vieren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een groot feest met een thema, zoals een terugblik op het afgelopen jaar. Maak bijvoorbeeld een fotocollage van hoogtepunten van het afgelopen jaar waarin je alle mooie momenten die je samen met vrienden en familie hebt beleefd. Installeer een beamer waarop je oude foto’s afspeelt of maak een groot memory spel die je samen kunt spelen. Nog leuker … organiseer een pubquiz of kahootquiz waarin je alle momenten van jou en alle dierbaren om je heen verzamelt en hier een toffe quiz van maakt, inclusief quizmaster. Echt een aanrader om samen nog leuke herinneringen op te halen en om mooie herinneringen te maken. En ook heel leuk om te organiseren als verrassing voor een ander die iets te vieren heeft.

Inspirerende cadeau ideeën om te geven

Heb je al een idee wat je cadeau wilt geven aan de jarige of jubilaris? Geef een cadeau dat bijzonder is en past bij de speciale gelegenheid. Dit kan iets zijn dat de persoon al lang wilde hebben of iets dat hun passies en interesses weerspiegelt. Het gaat erom dat het cadeau speciaal is en vooral dat je het met een speciaal gevoel geeft. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ideeën:

  • Wil je iets kleins geven? Dan hebben hele leuke cadeautjes tot tien euro voor je geselecteerd.
  • Wordt het feestje op een andere dag gevierd dan de daadwerkelijke dag? Dan kun je op de dag zelf ook als extraatje een leuk brievenbuscadeautje sturen om de jarige op de dag zelf te verrassen.
  • Geef een unieke en blijvende ervaring om de dag te vieren en herinneringen te maken. Dit kan een dagje weg of weekend zijn naar een bestemming die de persoon altijd al heeft willen bezoeken.
  • Je kunt ook out of the box denken en een museumkaart geven, een bezoekje aan de sauna of het theater. Dit zijn vaak dingen waarvan je weet en zegt dat je ze zelf vaker wilt bezoeken, als je er eenmaal bent, maar het er in de praktijk niet van komt. Maar het zijn altijd van die heerlijke oplaadmomentjes. Die gun je toch iedereen!
  • Maar ook een avontuurlijke activiteit, zoals kanoën, parachutespringen of ballonvaren is een bijzonder cadeau en belevenis. Het is niet alleen een cadeau, het is tevens een blijvende herinnering.
  • Het mag uiteraard ook iets kleins zijn, zoals een picknick op een bijzondere locatie, een fietsritje met een lunchbreak onderweg of een mooie strandwandeling tijdens de ondergaande zon. We hebben superleuke date uitnodigingen voor bijvoorbeeld een wandel-, klets- of keukendate. Verrassend om te versturen of leuk om bij een klein cadeautje toe te voegen.
  • Om het helemaal compleet te maken is een handgeschreven boodschap goud waard! Je denkt na over de woorden die passen bij degene die je wilt verrassen en spreekt je waardering uit naar de ontvanger. Dit kun je superleuk doen op een vaaskaartje

👉 Lees ook ‘De kracht van geven’

Het belangrijkste is dat de viering persoonlijk en betekenisvol is voor de persoon die de iets te vieren heeft. En of je nu een klein of groot gebaar geeft, het gaat erom dat je deze bijzondere momenten samen koestert.