Valentijnsdag, zo vier je de dag van de liefde

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag dat je de liefde extra mag vieren met je geliefde en/of iedereen die je lief is. Laten we elke dag de liefde vieren, maar deze dag nog een beetje meer. We hebben de leukste Valentijnsdates voor je en onze top 3 Valentijnscadeaus om je geliefde(n) mee te verrassen. Lees en laat je inspireren!

Wat is het verhaal achter Valentijnsdag?

Valentijnsdag wordt voor velen beschouwd als een commerciële dag van viering, maar het heeft juist een diepere betekenis die teruggaat tot in de geschiedenis. Er wordt zelfs gezegd dat deze liefdevolle dag zijn naam ontleent aan de christelijke priester Sint-Valentijn uit de derde eeuw na Christus. Sint-Valentijn zou volgens de legende verliefde paren stiekem samenbrengen, ondanks het verbod van keizer Claudius II op huwelijken voor jonge mannen.

Volg je het nog? Valentinus werd ter dood veroordeeld voor zijn daden, maar niet voordat hij een afscheidsbrief stuurde naar de dochter van zijn cipier, ondertekend met "Van jouw Valentijn.” Met dit verhaal wordt dus duidelijk dat je niet alleen je partner mag verrassen tijdens Valentijnsdag, maar ook mag uitpakken voor de geliefden, zoals je moeder, vader, dochter, zoon of andere liefdevolle personen om je heen.

Blijvende herinnering voor Valentijnsdag

Bij Valentijnsdag denk je waarschijnlijk gelijk aan liefdevolle cadeaus om te geven, maar dit kan natuurlijk ook een mooie herinnering zijn. Wat is de waarde van het geven van een blijvende herinnering?

 • Een herinnering kan symbool staan voor de liefde die je voor een persoon voelt, het kan zijn als partner, maar natuurlijk ook als vriend of vriendin. Een herinnering is een tastbaar bewijs van de tijd die je samen hebt doorgebracht en de bijzondere momenten die je samen hebt gedeeld.
 • Bij het geven van bijvoorbeeld een Valentijnsdate, kan de ontvanger zien dat je moeite hebt gestoken in het uitzoeken van iets bijzonders. Dit geeft al aan dat diegene ook een bijzonder plekje heeft in je hart. Een leuke date of activiteit geeft een mooie herinnering die de band extra kan versterken tussen de liefde of vriendschap.
 • Natuurlijk is het geven van een Valentijnscadeau zoals chocolade en bloemen oprecht een blijk van waardering en heel liefdevol. Het is alleen wel een tijdelijk cadeau en zorgt niet voor een constante herinnering.

Vier de liefde met deze leuke Valentijnsdates

Het geven van een herinnering op Valentijnsdag gaat verder dan alleen het materiële aspect van een cadeau. Het draagt bij aan een emotionele lading en symboliseert de waarde die wordt gehecht aan de relatie. Met deze Valentijnsdates vier je samen de liefde:

 • Dagje of weekendje weg: Dit is altijd een goed idee en valt goed in de smaak. Samen genieten van een dagje strand, een weekendje ergens in Nederland of een citytrip naar het buitenland. Ben je al wat langer samen, bezoek dan een plek waar jullie mooie herinneringen aan hebben.
 • Lunchen of dineren: Superleuk om in die ene lunchroom of dat leuke restaurant te gaan lunchen of dineren waar je partner, vriend, vriendin, moeder, zoon of dochter helemaal fan van is. Of dat plekje waar hij of zij nooit geweest is, maar nog wel op de bucketlist staat.
 • Keuken date: Liefde is samen bakken, want liefde gaat door de maag. Een keuken date is super origineel en leuk zo leuk om samen te doen. Een lekkere taart bakken of een smaakvol diner bereiden in de nieuwe stoomoven … plannen die date!
 • Doe date: Een gezellig avond theater, comedy of cabaret is echt een avondje genieten en een keer iets anders. Tevens leuk om met een vriendin of zus te doen.
 • Wil je extra uitpakken dan is het superleuk om samen met je Valentijn een mooi sieraad te maken van goud of zilver. Een toffe ring in dezelfde vormen, een bijzonder hangertje voor een ketting of een armband met een betekenis. Een sieraad geven is een teken van liefde, maar een sieraad samen maken, geeft nog meer betekenis aan jullie vriendschap en/of liefde naar elkaar.
 • Zijn jij en je Valentijn gek op sporten, dan kun je ook samen pirouettes maken op een ijsbaan, een potje padellen op een padelbaan of een potje jeu de boulen bij een indoor boules bar bijvoorbeeld, waar je ook lekker een drankje en hapje kunt nuttigen. Superleuk en actief!

Onze top 3 Valentijnscadeaus

Top 1: Uitnodigingen

Wil je iemand op een leuk manier uitnodigen voor een van de dates hierboven? Doe dat dan op een originele manier met een van onze uitnodigingen. Met deze kaarten kun je namelijk altijd een gezellige, sportieve of smaakvolle date versturen naar iemand die je lief is en wilt verrassen met een gezellige afspraak. Tip, koop een pakketje met alle 6, dan kan je nog even vooruit met leuke dates. Het pakketje met uitnodigingen bestaat uit deze zes dates:

 • Doe date
 • Wandel date
 • Sport date
 • Klets date
 • Klus date
 • Keuken date

Wie ga jij verrassen met deze gezellige dates?

Top 2: Hugs & Flowers pakket

Wil je toch graag iemand verrassen met een mooi Valentijnscadeau, dan zeggen onze houten bloemen met vouwvaas wel 'Ik houd van jou'. Rozen verwelken, schepen vergaan, maar dit pakket met bloemen blijft altijd bestaan! Een must voor je Valentijn dus. Deze bloemen bloeien niet uit en zijn een blijvertje. De gelukkige ontvanger kan de bloemen in het prachtige bijgeleverde vouwvaas zetten en het geheel is perfect te versturen via de post, dus ook leuk voor een secret Valentine. 

Top 3: Regenboogmaker raamstickers

Iets minder klassiek, maar zeker een liefdevolle cadeau: geef positieve energie voor Valentijnsdag door een van onze regenboogmaker raamstickers cadeau te doen. Deze bijzondere stickers geven regenbogen door je kamer en hebben een helende werking en stimuleert de geest. In het bijzonder is de Rozenkwarts mooi om te geven, omdat deze edelsteen de steen van het hart en de onvoorwaardelijke liefde is. Deze steen opent de chakra van het hart te openen om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Dit gun je toch iedere Valentijn!

Waar ga jij je Valentijn mee verrassen? Maak er een onvergetelijke en liefdevolle dag van!

 

Lees ook:

3 Belangrijke redenen waarom verrassen zo leuk is

Waarom en hoe vertellen dat je van iemand houdt?

Hoe ga jij je valentijn verrassen? Doe de test