10 x de leukste winteruitjes

De temperaturen dalen en de dagen worden donkerder, her en der vielen er zelfs al een paar witte vlokken - het is nu écht winter! De perfecte tijd voor de gezellige winteruitjes. Of je nu alleen op pad gaat, met vrienden, familie, of het hele gezin; er is voor ieder wat wils. Wij hebben 10x de leukste winteruitjes voor je verzameld. Laat de winterpret maar beginnen!

 

1. Schaatsen op natuurijs of indoor

Het is tijd om je schaatsen aan te trekken! Of het nu in de buitenlucht is, of in een gezellige overdekte hal, schaatsen blijft één van de meest geliefde winteractiviteiten. In de binnenstad van vrijwel iedere stad vind je wel een leuke schaatsbaan met muziek, lichtjes en warme chocolademelk. Waar wacht je nog op!? 😉

 

2. Skiën in Nederland

Heb je altijd al willen skiën? De piste is dichterbij dan je denkt! Trek je skikleding aan, klik je ski's vast en laat het winterse avontuur in de skihal maar beginnen! Skihallen zijn de ultieme plekken om de sensatie van wintersport te ervaren zonder ver te reizen. Deze overdekte faciliteiten bieden perfect geprepareerde pistes en realistische sneeuwcondities. Check deze website voor de beste locaties in Nederland

 

3. Kerst in de Intratuin

Deze is speciaal voor de Decembermaand. Stap in een betoverende wereld vol gezellige lampjes en kerstversiering. Iedere Intratuin transformeert zich tijdens de wintermaanden in een magisch wonderland. Doe inspiratie op voor je eigen kerstdecoratie of vind het perfecte cadeau voor een dierbare.

 

4. Gezellige kerstmarkt bezoeken

Ook voor de Decembermaand: Struin rond over een gezellige kerstmarkt. Kerstmarkten staan bekend om hun diversiteit aan kraampjes met handgemaakte en unieke producten. De perfecte plek om een leuk cadeautje te scoren! Daarnaast zorgen de glühwein en andere lekkernijen ervoor dat je smaakpapillen ook niets tekort komen. Muziek en sfeervolle decoraties zorgen ervoor dat je helemaal in de kerststemming komt. Wij houden ervan!

 

5. Creatief in de keuken

Breng de geur van versgebakken lekkernijen in huis! Maak zelf de lekkerste kerstkoekjes, een hartverwarmende appeltaart of een ander winters gerecht. Laat je inspireren door seizoensgebonden ingrediënten. Na het bakken mag er gegeten worden. Nodig gasten uit en geniet van je eigen bakkunsten!

 

6. Betoverende Winter Efteling

De Winter Efteling mag niet ontbreken in dit lijstje. Laat je verwonderen door de lichtjes, geniet van winterse lekkernijen en laat je meevoeren door de magie van de attracties. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk winteruitje. Leuk voor het hele gezin! 

 

7. Organiseer een winter BBQ

Waarom wachten tot de zomer, om een gezellige BBQ te organiseren? Laat de kou je niet tegenhouden en organiseer een sfeervolle winter BBQ met vrienden. Met vuurkorven, warme drankjes en verrukkelijke winterse hapjes wordt het gegarandeerd een avond om niet te vergeten. Ook leuk met kids! Marshmallows roosteren doet het altijd goed.

 

8. Saunadagje voor ontspanning

Laat de stress van het dagelijkse leven wegsmelten in de warmte van de sauna en geniet van de verfrissende koude duik na afloop. Een saunadag is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het is dé ultieme manier om de winterblues te verdrijven.

 

9. Winterse wandeling

Maak een mooie winterse wandeling, gratis en voor niets. Leuke uitjes hoeven niet altijd geld te kosten. Trek je dikke jas aan, omwikkel jezelf in een warme sjaal en handschoenen. Geniet van de natuur terwijl je de frisse geur van dennenbomen inademt en een koude bries langs je wangen voelt glijden. 

 

10. Filmavond bij het haardvuur

Niets overtreft de gezelligheid van een filmavond bij het haardvuur tijdens de wintermaanden. Laat de kou buiten en creëer een knusse bioscoopervaring in je eigen huis. Kies films die passen bij de winterse sfeer. Denk aan tijdloze klassiekers zoals "Home Alone" of romantische komedies zoals "Love Actually". Maak de avond compleet met een kop warme chocolademelk en een grote bak popcorn!

 

Met deze leuke winteruitjes kom je de winter wel door!