10 leuke herfstuitjes: binnen en buiten

Nog even en dan begint de herfst weer. Een cosy seizoen met vallende bladeren, koelere temperaturen en gezellig kaarslicht. Hoewel we in de herfst sneller binnen vertoeven, zijn er ook leuke uitjes buiten te bedenken. En aangezien wij fan zijn van gezelligheid en ontdekkingen, hebben we de volgende 10 leuke herfstuitjes voor je om optimaal van dit prachtige seizoen te kunnen genieten.

 

1. Boswandeling

Dit is altijd een goed idee, zeker in de herfst met al die kleurrijke bladeren. Lekker samen door de bladeren struinen en de frisse boslucht inademen. Vergeet geen tasje mee te nemen om de onderweg opgespoorde schatten mee naar huis te kunnen nemen. Maak daar bijvoorbeeld een sfeervolle herfsttafel van. Tip: Stuur een kaart naar je wandeldate en nodig hem of haar uit voor een fijne boswandeling.

 

2. Bezoekje aan de bibliotheek

Heb je na een boswandeling zin in een rustmomentje of is het buiten slecht weer? Dan is een bezoekje aan de bibliotheek een ontspannen tip. Ze hebben verschillende leeshoekjes waar je kunt zitten of waar je je kind kunt voorlezen. Je kunt natuurlijk ook een aantal boeken mee naar huis nemen voor de nodige leesmomenten. Pak een warm dekentje, steek de kaarsjes aan en lees een stapel boeken weg. Vergeet vooral niet een goed glas wijn of een warme chocolademelk met slagroom in te schenken.

 

3. Bezoek een pompoenboerderij

Heb je al eens van een pompoenboerderij gehoord? Hier verbouwen ze pompoenen die voor diverse doeleinden worden gebruikt. Ze staan zo leuk in een mandje bij de voordeur, ze fleuren de herfsttafel gezellig op en je kunt er toffe windlichten voor buiten van maken. Kijk waar een pompoenboerderij in jouw buurt is, want ze organiseren ook vaak activiteiten.

 

4. Bezoek een plaats waar je nog niet geweest bent

Wie gek is op cultuur, kan gerust Nederland gaan ontdekken. We hebben tal aan prachtige plekjes die je vast nog niet allemaal gezien hebt. Mooie historische binnensteden met oude gebouwen. Maar ook fijne plaatsen aan zee waar je lekker uit kunt waaien in de herfst om vervolgens daarna met een kop warme choco in een strandtent om op te warmen.

 

5. Appels plukken

De appels zijn richting de herfst plukrijp, dus een bezoekje aan een pluktuin in deze periode is superleuk! Er zijn door het hele land pluktuinen te vinden waar je het lekkers zelf mag plukken. Het is een rustgevende bezigheid en naderhand heb je een mooie mand vol appels waar je bijvoorbeeld een smaakvolle appeltaart van kan maken.

 

6. Workshops tuincentra

Heb je dit al eens gedaan? In diverse tuincentra organiseren ze inspirerende workshops met thema herfst. Er worden bijvoorbeeld mooie kransen met voer voor de vogels gemaakt, maar ook leuke windlichten en bloemstukken met herfsttakken. Zo heb je iets gezelligs te doen en kom je moet iets moois thuis.

   

7. Attractiepark of dierentuin

Zeker met mooi weer en met kinderen is dit een leuk uitje. Een attractiepark biedt mogelijkheden binnen en buiten, dus met een buitje is er niets aan de hand. Ook de dieren in de dierentuin zijn altijd een bezoekje waard. Het is heel leerzaam en tegelijkertijd word je gelukshormoon gestimuleerd bij het zien van al die schattige dieren.

 

8. Indoor of outdoor klimpark

Ben je gek op de natuur en uitdaging? Dan is een outdoor klimpark echt een aanrader! Je klimt op grote hoogte en komt onderweg diverse uitdagingen en obstakels tegen die je moet overwinnen. In de herfst is dit uitje perfect, want dan is het buiten niet te warm. Zoek je wat avontuur, maar wil je de kou en misschien wel regen vermijden? Dan zijn de indoor klimparken met diverse klimwanden ook superleuk!

   

9. Samen bakken en koken

De herfst is het seizoen van good comfort food. Ga naar de lokale markt, koop heerlijke seizoensproducten en ga lekker samen bakken en koken. Vergeet vooral de verse pompoenen van de pompoenboerderij niet! Nodig vrienden en familie uit en organiseer een bak- en kookdag. Maak de lekkerste gerechten om vervolgens daarna samen lekker lang te tafelen. Maak een warme pompoensoep, een mals stoofpotjes en een verse appeltaart, van de appels van de pluktuin, en geniet!

 

10. Spelletjesdag

Zeker met slecht weer is dit een heerlijke tip! Nodig vrienden en familie uit voor een dag vol bordspellen en puzzels. Terwijl de regen op de ramen tikt, kun je genieten van een gezellige middag met al je geliefden. Natuurlijk ontbreken lekkere hapjes en drankjes niet om het gezellige samenzijn compleet te maken.

 

Welke van deze 10 uittips je ook gaat ontdekken, de herfst zit boordevol mogelijkheden om samen te genieten en mooie herinneringen te maken. Plan snel je date.