Dit zijn de leukste betaalbare zomerse uittips

Met de zomer in het vooruitzicht kijken we allemaal uit naar het heerlijke en zonnige weer. We voelen ons extra energiek en krijgen weer zin om leuke dingen te gaan ondernemen. Een dagje uit en mooie herinneringen maken is altijd een goed idee, dus laat de zomer maar komen. Dit zijn de leukste betaalbare zomerse uittips. Lees en laat je inspireren!

 picknick

Aan de wandel

Wandelen is heerlijk! Je kunt de drukte van de dag van je afschudden, het is goed voor de beweging en je komt onderweg allemaal mooie dingen tegen. Als dat geen goede redenen zijn! Soms moet je wel even moeite doen om de kinderen mee te krijgen, maar als je eenmaal onderweg bent vinden ze het vaak erg gezellig. Je kunt het natuurlijk ook extra leuk maken voor de kinderen door bijvoorbeeld het Kabouterpad te lopen. Dit is een route die op veel plekken in Nederland is uitgezet waarbij je allemaal leuke opdrachtjes moet doen. Zo wordt wandelen voor kinderen extra leuk. Je kunt ook zelf leuke opdrachtjes verzinnen natuurlijk. Enne … vergeet vooral de goed gevulde picknickmand met lekkers niet. Onderweg het mooiste plekje uitzoeken, lekker uitrusten en op krachten komen door te smikkelen. Dat is toch genieten!

 strand

Dagje aan zee

De frisse wind door je haren, de ruisende zee op de achtergrond, kinderen die vliegeren en een goed boek … wie doet je wat? Een dagje zee haalt direct je stresslevel naar beneden en je waant je in een compleet andere wereld. Een soort van mini vakantie. Een dagje zee is heerlijk als het warm weer is, maar ook fijn om uit te waaien met minder mooi weer. Lekker wandelen met de hond, een verfrissend drankje of warme choco in een strandtent en we garanderen je dat je dag niet meer stuk kan.

 

Bootje of kano huren 

Nog een leuk en vooral actieve tip! Huur een boot, kano of sup en ontdek het land vanaf het water. Het is superleuk om actief bezig te zijn in een kano of op een sup, maar ook een fluisterbootje in Giethoorn is een aanrader en vooral een vermakelijk uitje. Er is onderweg zoveel te zien en te ontdekken. Je neemt een rugtas vol lekkers mee en je kunt heerlijk zitten op je eigen drijvende terrasje. Neem gezellig een paar vrienden mee en je kunt de kosten ook nog eens delen. Kun je daarna samen nog een patatje halen. ;-)

 zwembad, zomeruitje

Plons in het zwembad 

Ben je ook gek op zwemmen in de zomer? Zwemmen is heerlijk, zeker met warm weer. Je werkt gelijk aan je conditie en kinderen vinden zwemmen meestal ook geweldig. Kies eens een ander zwembad uit in de buurt dan het plaatselijke zwembad. Zo kom je weer eens op een ander plekje en dit geeft nog meer het gevoel van een fijn dagje uit. Neem een bal mee en gooi er een beetje actie in samen. Rondje van de glijbaan? Als deze er is, is het altijd een schot in de roos.

parade, zomeruitje

Festival

De zomer is gevuld met leuke festivals. Ga lekker nieuwe muziek ontdekken, dans de hele dag of nacht. Bekijk hier de agenda of er wat leuks tussen zit om lekker te dansen. Meer zin in sfeer en cultuur? Bezoek dan de Parade, een van mijn persoonlijke favoriete festivals.

pluktuin, zomeruitje

Pluktuin 

Zin in een paar extra vitamientjes? En ben je gek op vrolijk gekleurde bloemen? Dan is een dagje pluktuin echt een leuk uitje voor jou. Hier kun je allemaal mooie bloemen en lekkers plukken en proeven. Ook echt een fijne beleving om samen met kinderen te doen. Je plukt samen de mooiste boeketten bloemen in een kleurrijke bloementuin. Kun je daarna bij iemand op de koffie en hem of haar verrassen met je geplukte boeketje en een vaaskaart of een mandje met geplukt fruit. Verrassender dan dit wordt het niet!

 BBQ zomeruitje

BBQ in de tuin 

Vind je het heerlijk om een dagje thuis te blijven, maar toch iets leuks te gaan doen? Organiseer een BBQ in de tuin en nodig vrienden, familie en/of kennissen uit voor een smaakvolle beleving. Laat iedereen zijn of haar favoriete drankje en gerecht meenemen voor een extra verrassend element. Maak een klein barretje in de tuin en laat de kids de drankjes verzorgen. Geweldig zo’n zomerse fuif! Je kunt je dagje uit natuurlijk ook afsluiten met een gezellige BBQ in de tuin. Met deze leuke en betaalbare tips beleef je samen de mooiste herinneringen. Geniet! 

 

Kortom, het goudgele geluk aan de horizon geeft ons allemaal positieve energie en hierdoor krijgen we gelijk zin om een gezellig dagje uit te gaan. Pluk een vrolijk boeket in de pluktuin en verras er iemand mee. Of laat het vakantiegevoel aanwakkeren met een dagje strand of een sup huren en sluit dan af met een BBQ. Wie ga jij uitnodigen om samen te genieten van de zomer?