Waardevol gebaar: Succes wensen, zo doe je dat!

Er zijn ontzettend veel momenten in het leven waarop we anderen willen aanmoedigen, motiveren en support willen geven. Of het nu gaat om het maken van een examen, het kopen van een nieuw huis, of het ondergaan van een operatie, iemand succes wensen is een waardevol gebaar voor diegene die het mogen ontvangen.

Maar hoe wens je nou iemand succes op een succesvolle en waardevolle manier? Waar moet je op letten en welke woorden kan je het beste gebruiken? Met onderstaande tips voor succeswensen maak je een waardevol gebaar.

Iemand die eindeamens of tentamens aan het doen succes wensen

1. Laat ze gesteund voelen

Wanneer iemand iets spannends gaat meemaken, is het fijn om te weten dat iemand je steunt en ze er voor je zijn. Laat de persoon weten dat je aan hen denkt tijdens het leuke, vermoeiende, roerige, spannende, blije of juist niet blije moment in hun leven. ‘We duimen voor je’ bijvoorbeeld toont niet alleen betrokkenheid en medeleven, maar laat ze ook voelen dat ze niet alleen zijn. Door iemand succes te wensen op het specifieke moment geef je iemand een gesteund gevoel en vertrouwen.

2. Motiverende woorden

Gebruik lieve en motiverende woorden die een positief effect op een ander heeft en ze aanmoedigt en motiveert voor hetgeen wat ze gaan doen. Laat weten dat je in ze gelooft en neem daarbij hun stress en onzekerheid weg. Gaat je vriendin binnenkort bevallen of heeft ze een nieuwe baan? Zinnen als ‘Jij kunt dit!’ en ‘You got this!’ laten weten dat je in ze gelooft. En zinnen als ‘Go for it! en ‘Laat zien wat je kunt’ moedigt iemand aan.

3. Positive vibes only

Vertel wat je zo goed en fijn vindt aan de persoon waar je de kaart naar stuurt om ze met een positief gevoel de operatie of examen in te laten gaan. Benoem hun kwaliteiten en waar ze naartoe werken. Een vooruitblik in de toekomst is ook leuk om te geven. Gaat je zoon op voor zijn rijexamen? Laat weten dat hij straks een mooie autovakantie mag maken met jouw auto. Gaat je vriendin binnenkort afstuderen als arts? Omschrijf dan een toekomstbeeld van haar florerende eigen praktijk ze binnenkort mag gaan beginnen. Hoe leuk is dat om dat bijvoorbeeld op de regenboogmaker raamsticker kaart te sturen met de tekst 'Good things are coming'. Met een succeswens kan je iemand net dat beetje geluk geven dat hij of zij nodig heeft om de spanning even te vergeten, en een drive te voelen dat het een succes gaat worden.

4. Wees origineel

Gebruik je creativiteit om een glimlach op iemands gezicht te toveren of om iemand te troosten met mooie woorden in verdrietige tijden. Stuur bijvoorbeeld een kaart met humor voor een examen, een opbeurende boodschap bij de slapeloze nachten met een baby of stuur een vaaskaart en zeg dat je binnenkort de bloemen komt brengen en wat klusjes komt doen in het nieuwe huis. Een beetje humor en creativiteit kan de spanningen wat luchtiger maken.

👉 Lees hoe een vaaskaart werkt

iemand succes wensen met een originele kaart

5. Bied hulp aan

Soms gaat succes wensen verder dan alleen woorden. In sommige situaties of gebeurtenissen is het fijn om praktische hulp te hebben. Denk bijvoorbeeld aan hulp in de huishouding wanneer iemand geopereerd is of klushulp wanneer iemand een huis heeft gekocht. Misschien kun je een vriend of vriendin helpen met het voorbereiden op een examen of een luisterend oor bieden tijdens een stressvolle periode. Of wat dacht je van praktische hulp wanneer er een baby geboren is?

👉 Gebruik een uitnodigingen kaart om je creativiteit te tonen en hulp aan te bieden.

Teksten om iemand succes te wensen

Het is soms best lastig om de juiste woorden te vinden om iemand succes te wensen, op te fleuren, steun te bieden of aan te moedigen. We hebben een aantal unieke teksten die je bijvoorbeeld uit kunt spreken of op een kaart kunt schrijven.

  • “Je hebt zo hard gewerkt en het verdient om te shinen. Go for it en laat de wereld zien wat je kunt! Succes!"
  • "Je bent sterker en moediger dan je denkt. Geloof in jezelf en laat je talent stralen. Succes!"
  • "Je hebt alles in je om te slagen. Blijf gefocust en blijf vooral positief, succes!”
  • "Een nieuwe uitdaging staat voor de deur, maar ik weet dat je er klaar voor bent. You got this! Veel succes!"
  • "Je bent klaar om de wereld te veroveren! Veel succes met [vul hier de gelegenheid in, zoals examens, sollicitatiegesprek, etc.]."
  • "Onthoud: elke stap die je neemt, brengt je dichter bij je doel. Blijf volhouden en laat niets of niemand je stoppen. Je kunt het!"
  • "Het is tijd om te laten zien wat je kunt. Geloof in jezelf, vertrouw op je krachten, het gaat je lukken!"
  • "Blijf stralen, blijf ontdekken, blijf groeien en laat de wereld zien wat je waard bent. Succes!"
  • "Aan de slag gaan met iets nieuws kan eng zijn, maar ik weet dat je het aankunt. Vertrouw op jezelf en laat succes je gids zijn. Succes!”
  • “Ga het vol vertrouwen tegemoet, we denken aan je en duimen voor je!”

Uiteraard kun je met teksten ook creatief zijn en het aanpassen naar wens. Het belangrijkste is om oprechte steun, succeswensen en aanmoediging over te brengen.

succesvol succes wensen met originele succeswensen

Succes of sterkte?

Probeer je te verplaatsen in de ander en vraag wat hij of zij nodig heeft. Er zijn wellicht momenten waarop iemand niet op zoek is naar succeswensen, maar juist naar troost en steun. In deze gevallen is het belangrijk om empathie te tonen en de juiste woorden te kiezen. Overweeg of de situatie meer vraagt om het wensen van 'sterkte' in plaats van 'succes'. Bijvoorbeeld, bij een operatie kan het meer gepast zijn om te zeggen: "Ik wens je veel sterkte en een spoedig herstel.”

Woorden betekenen zoveel meer

Het wensen van succes is meer dan alleen een sociaal gebaar; het is een uiting van medeleven, aanmoediging en support. Dus laten we onze woorden zorgvuldig bij de momenten kiezen, onze steun volledig geven en samen werken aan het succes van anderen. Ken je iemand in je omgeving die wel een steuntje in de rug kan gebruiken en opbloeit van mooie woorden? Stuur een succeswens met een van onze originele kaartjes met de juiste oprechte woorden. Succes!

👉 Lees ook: De kracht van geven

👉 Lees ook: 6x feliciteren