7 leuke uitjes die weer mogen

De lockdown is voorbij! Al die dingen die vroeger zo vanzelfsprekend waren hebben we een jaar lang niet kunnen doen. Nu de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn benoemd, geef ik je graag wat inspiratie voor wat we allemaal weer mogen en kunnen.

We kunnen weer onbeperkt aantal mensen uitnodigen thuis, dus organiseer een BBQ, geef die houswarming, of vier wat je nog te vieren hebt, nu kan het weer! Maar we kunnen ook weer op pad. Van alles is weer open! Al dat thuis hangen hebben we al genoeg gedaan, toch? Zeven tips voor leuke uitjes.

Tip 1. Lekker naar de bios

Er zijn bij ons heel veel films gekeken, maar de bioscoop is toch een andere ervaring. Bekijk de nieuwste films zoals De Slag om de ScheldeNobodyPieter Konijn op de vlucht en nog veel meer in de bioscoop. De popcorn, M&M’s en warme nacho’s staan al op je te wachten.

Tip 2. Terrasje pakken of uit eten

Restaurants en cafés mogen nu van 06.00 tot 22.00 uur open en ze mogen ook weer binnen mensen ontvangen. We kunnen dus op een wat frisse of regenachtige dag ook gewoon lekker uit eten. En het mooie is, we kunnen ook met tot vier personen uit verschillende huishoudens aan één tafel. Dus reserveer snel en nodig je vrienden uit!

Tip 3. Naar een pretpark of dierentuin

Al even waren de dierentuinen en pretparken open, maar nu zijn ook alle binnenverblijven en binnenattracties weer open. Zo kunnen we weer alles zien en doen in een park en af en toe ook even de schaduw en koelte opzoeken, of iets eten of drinken in een restaurant.

Tip 4. We kunnen weer lekker sporten

Sporten mag weer zowel binnen als buiten, en iedereen mag weer normaal trainen, zonder anderhalve meter afstand te houden. Dat voetbalt toch een stuk lekkerder. Ook de sportscholen zijn weer open en groepslesjes mogen weer worden gegeven. We kunnen zelfs weer gewoon gebruik maken van de kleedkamers en de soms bijbehorende sauna. Tijd om aan de slag te gaan om ons bikini-klaar te maken!

Tip 5. Inspiratie opdoen in een museum

Hoera! De musea zijn weer open. Als er iets is wat ik heb gemist dan is het wel de optie om inspiratie op te doen in het museum. Er is altijd genoeg te zien, onderwerpen die je aan het denken zetten en ruimte voor verrassingen.

Tip 6. Zwembaden zijn weer open

Mijn kinderen zijn er dol op, uren spetteren in het water. Zo fijn dat de zwembaden nu ook voor recreatie weer open gaan. Na afloop mag je ook weer het chloorwater van je afspoelen en je even omkleden in een kleedhokje. Wel zo fijn.

Tip 7. Sauna

Heerlijk ontspannen in een bubbelbad of lekker de warmte over je heen voelen komen met een opgieting. Het kan weer, want de sauna’s gaan weer open! Zoek er snel eentje bij jou in de buurt… of misschien een stukje verder weg als je je buurman niet wilt tegenkomen. Na al die thuisscholingsessies en hele dagen binnen met de kids hebben we wel wat ontspanning verdiend, toch?!

 

En nu kan dit ook allemaal weer op 1.5 meter afstand

  • Toneelvoorstelling bezoeken
  • Concert bezoeken
  • Avondje stappen naar nachtclub of discotheek
  • Naar de kermis
  • Naar een festival
  • Band of stand-up comedian in een café (Entertainment in horeca)
  • Juichen (of alleen braaf kijken) voor je team langs de lijn
  • Aan de bar staan/zitten/hangen
  • Wedstrijden voor volwassenen
  • Op pad zonder mondkapje in je tas, jas en auto

Op 1.5 meter afstand kan al weer een hoop. Ga jij naar de bioscoop, de sauna, of een pretpark? Of bezoek je liever een museum? Ik ga sowieso met een paar vriendinnen uit eten of een terrasje pakken en binnenkort weer lekker een zumba-lesje volgen. Wie ga jij uitnodigen