5 tips voor Happy Cleaning

Een schoon en opgeruimd huis betekent voor mij orde in mijn hoofd. Het is alleen niet mijn favoriete bezigheid. Tijd voor een paar leuke tips om de grote schoonmaak eens wat leuker te maken!

Schoonmaken is zeg maar echt niet mijn ding. Met 3 jonge kinderen is het soms ook echt een opgave en zie ik er elke keer weer tegenop. Wel kan ik enorm genieten van een opgeruimd en schoon huis. Een hal vol zand en schoenen of een vol aanrecht maken me onrustig en brengen me in een slecht humeur.

Samen doe je meer

Sommige klussen zijn gewoon fijner om samen te doen. Vraag een vriendin om je te helpen! Nodig iemand uit voor een klus date, want samen schoonmaken (en daar hoort natuurlijk ook roddelen, lachen en kletsen bij) stimuleert je nog beter je best te doen en je huis zal er ongetwijfeld nog schoner door worden. Realiseer je wel dat je deze goede daad ook terug mag doen. 

 Zet muziek op!

Dansend en zingend poetsen is een stuk leuker. Muziek geeft mij altijd energie en ik word heel blij van hardop meezingen. Met een beetje geluk maak je van je schoonmaaksessie ook nog eens een echte work-out. Op Spotify staan een hoop afspeellijsten. Probeer bijvoorbeeld eens Schoonmaakmuziek! Of Schoonmaak mix, of zet van je lievelingsband of arties op, ik ga bijvoorbeeld goed op Prince en Queen. Doe desnoods even je gordijnen dicht en laat je af en toe even lekker gaan. 

Fijne spullen

Gebruik spullen waar je blij van wordt. Zorg dat je genoeg vrolijke microvezeldoekjes in huis hebt, fijne emmers en een goede trekker en dweil. Gebruik schoonmaakmiddel met een lekkere geur. Gebruik bijvoorbeeld de producten van Humdakin of Foekje Fleur, die zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Dat is nog eens win-win-win!

Beeld: priscilla du preez

Opruimen en weggeven

Soms is het fijn om wat spullen waar je op uitgekeken bent weg te doen, maar dat kan dan nog prima een tweede leven ergens anders krijgen. Wat dacht je van het weggeven aan een vriendin of een buurvrouw, of misschien wel aan een tweedehandswinkel of het leger des heils.

Beloon jezelf!

Vergeet niet om jezelf te belonen voor je harde werk. Natuurlijk met een goede koffiepauze met wat lekkers of een gezonde snack, maar zorg ook voor een mooie beloning voor als de klus geklaard is. Iets om naar uit te kijken. Laat bijvoorbeeld eens een lekkere 3 gangen menu bezorgen van je favoriete restaurant of koop een mooie bos bloemen. Misschien zet je een lekkere en leuke reed diffuser neer. Of wat dacht je van een leuke raamsticker op die schone ramen die je dagelijks vrolijke regenbogen geeft!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Met welke tip ga jij aan de slag?