Over mij

Hoi! Ik ben Irene van Nes, 41 jaar en woon in Bunnik met mijn lieve man Luc en 3 kids: Bram (13), Robin (10) en Lisa (8). Opgeleid als grafisch ontwerper werk ik zelfstandig sinds 2011 onder de naam ireneontwerp waar ik klanten help met het bouwen van hun merk en alles wat daarbij vormgegeven moet worden. 

Als kind verhuisde ik talloze keren en verzamelde veel adressen in alle uithoeken van de wereld om leuke post naar te sturen én te ontvangen. Nog steeds maakt mijn hart een sprongetje bij een bijzondere envelop op de deurmat, en vooral in deze digitale tijd is echte post nóg leuker geworden. Daarom ben ik in 2017 met Happy Whatever begonnen, om zo mensen te helpen om een ander blij te maken met iets moois en memorabels door de brievenbus.
 


7 keer verhuisd

Als kind reisde ik de wereld over. Zo heb ik mijn jeugd onderandere doorgebracht in Nigeria, Bangladesh en Indonesië, en ben ik in mijn schoolgaande jaren 7 keer van woonplaats verhuisd. Dat is 7 keer afscheid nemen van oude vrienden, en 7 keer weer op nieuw beginnen. Via brieven bleven de hechte relaties overeind. Vooral in de eenzame periodes was het dan ook heerlijk om thuis te komen en een gevulde envelop te vinden met allemaal woorden en creaties speciaal voor jou.  


Mijn favoriete uitje

Mijn favoriete uitje was dan ook een trip naar de boek- en kantoorwinkles. Daar kon ik uren zoet zijn met het bekijken van alle mooie materialen waarmee je kon creëren. Mijn zakgeld ging op aan mijn verzameling stickers en gummen en mooie setje briefpapier met enveloppen, of een prachtige pennenset, om vervolgens meteen aan de slag te gaan om iets speciaals te maken voor een vriendin/vriend/oma aan de andere kant van de wereld mee te verrassen.


Digitale tijdperk

Vandaag de dag hebben we natuurlijk e-mial en social media. Contact maken is makkelijker en sneller, maar ook vluchtiger en onpersoonlijker. Een ‘like’ of een kort appje wint het niet van een persoonlijke kaart op de deurmat. En al helemaal niet als het ook nog eens meteen een cadeautje is, of iets speciaal voor jou gemaakt. We hoeven de deur niet meer uit om contact te maken, en vrienden tellen we aan de hand van volgers. Volgens mij worden we als we zo doorgaan steeds eenzamer en depressiever.


Betekenisvolle contactmomenten

Met Happy Whatever hoop ik mensen weer reden te geven om betekenisvollere interacties met elkaar aan te gaan om de persoonlijke realties te versterken. Het resultaat is deze verzameling kaarten/brievenbuscadeaus die is ontworpen als persoonlijke souvenirs en aandenkens van mensen of momenten. Ik hoop dat mijn kaarten jou of iemand van wie je houdt zullen voorzien van een extra klein moment van vreugde. Op minder online, en meer offline! 

Liefs, Irene

Fotografie door Marieke Duijsters