7 tips voor een verfrissend interieur

Met de start van de lente is het tijd voor vernieuwing en frisheid. Het is het perfecte moment om je interieur nieuw leven in te blazen en nieuwe energie naar binnen te brengen. Met deze 7 tips geef je jouw huis in een heerlijke frisse metamorfose. Haal het voorjaar en de lentekriebels in huis en ga snel aan de slag!

1. Begin met een opgeruimd huis

Begin met een schone lei door te ontspullen, op te ruimen en te organiseren. Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd en laat ruimte voor frisse nieuwe ideeën. Ga lekker aan de slag en zoek spullen uit die je niet meer gebruikt en verkoop ze op marktplaats, zet ze op de weggeefhoek op Facebook of breng ze naar de kringloopwinkel. Zo kan iemand anders nog genieten van jouw mooie pareltjes. Ken je iemand die flink aan het opruimen is en binnenkort gaat verhuizen? Stuur een gezellig brievenbuscadeautje, want tussen het opruimen en klussen door is niets leuker dan echt post ontvangen op je nieuwe adres.

Lees ook: 5 tips voor de voorjaarsschoonmaak

2. Werk ruimte voor ruimte

Zorg dat je ruimte voor ruimte werkt en maak het behapbaar, maar vooral leuk en overzichtelijk. Begin bijvoorbeeld met de woonkamer. Is die af, werk dan verder naar de slaapkamer, keuken, hal en andere ruimtes. Als je alles op de kop hebt staan, heb je weinig tot geen overzicht meer en wordt opruimen er niet leuker op.

3. Maak een moodboard

Voordat je begint aan je restyle is het handig om een eigen moodboard te maken. Een moodboard is een collage van verschillende beelden die zorgen voor een bepaalde stijl. Zo kan je een duidelijk beeld krijgen van de stijl en sfeer die je wilt creëren in je huis, en of alles wel bij elkaar past. Doe dit op een groot stuk karton, papier of op een canvasdoek.

 • Verzamel inspiratie uit tijdschriften.
 • Plak verschillende materialen en stofjes op je lente-moodboard.
 • Laat je inspireren door materialen uit de natuur, zoals verschillende steentjes, bladeren en hout.
 • Wil je liever niet knippen en plakken? Bezoek online platforms, zoals Pinterest en maak een online moodboard.

4. Doe inspiratie op in een woonwinkel

Plaatjes in tijdschriften zijn leuk, maar het is toch echt anders als je in de woonkamer staat, en op die bank zit. In woonwinkels zijn oneindig veel ruimtes ingericht in verschillende stijlen en kleuren, en kan je heel goed sfeer proeven om een helder beeld te krijgen van wat je wilt. Tip1: Een paar winkels hebben de kleur muurverf kleur ook opgeschreven, dus als je een kleur ziet die je fijn vindt, maak er een foto van om te onthouden. Tip 2: Ga niet alleen. Is het niks voor je partner, ga dan met een zus/broer of vriendin. Oh en, combineer het met een lekkere lunch, want geloof me, na een ochtend of een middag in een woonwinkel ben je wel toe aan wat ontspanning.

moodboard, inspiratie, restyle, lentekriebels, metamorfose

  5. Knap oude meubels op

  Niet alles hoeft nieuw te zijn. Juist oude dingen geven karakter aan je interieur. Blaas oude meubelstukken nieuw leven in door ze op te knappen of te restylen. Schuur bijvoorbeeld een oude tafel en geef hem een likje verf, of vervang de bekleding van een stoel met een stof passend bij je moodboard.

  6. Voeg bloemen en planten toe

  Breng de natuur van buiten naar binnen door bloemen en planten toe te voegen in je interieur. Kies voor frisse grote groene planten die een saaie muur meer kleur geven. Naast het toevoegen van groen, kunnen verse lentebloemen kleur en geur toevoegen aan je interieur, wat zorgt voor een frisse en levendige sfeer in huis. Wist je dat er speciale planten en bloemen verkrijgbaar zijn die de lucht filteren en die meer zuurstof toevoegen aan de ruimte? Ze zorgen dus niet alleen voor meer kleur, ze zorgen ook voor een frisse luchtkwaliteit in huis.

  7. Vraag om hulp of bied je hulp aan

  Wees niet bang om hulp in te schakelen als je vastloopt bij het restylen van je huis. Of het nu gaat om het verplaatsen van meubels, het kiezen van verfkleuren, of het stylen van een ruimte, een professionele interieurontwerper kan waardevol advies bieden. Maar je kunt natuurlijk ook de hulp van buren, vrienden of familie vragen. Aan de andere kant, als je zelf handig bent in interieurontwerp en graag aan de slag gaat om van iedere ruimte een frisse start te maken, bied je hulp bij anderen aan en stuur bijvoorbeeld een klusdate. Elkaar helpen is een manier om verbinding te maken met anderen en om samen creatieve oplossingen te bedenken.

  samen je huis pimpen, muurtje verven

  Met deze 7 tips, ben je klaar om je huis om te toveren tot sfeervolle ruimte om het voorjaar met een frisse blik te starten. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de metamorfose terwijl je de energie van het seizoen omarmt. Het geeft gelijk frisse energie, dus ga direct aan de slag!

  Ken je iemand die net een metamorfose achter de rug heeft? Of misschien wel een heel nieuw huis heeft moeten inrichten door een verhuizing? Stuur ze een vaaskaart of geef een regenboogmaker als housewarming cadeau. Dat zal een mooie aanvulling zijn aan hun interieur. Zorg wel dat je de juiste kleur kiest die bij het nieuwe interieur past. :)

  Lees ook: 8x De start van een nieuw begin